Acasa Actual
Comercianții de flori și restaurantele din țară au încasat milioane de lei pe 14 februarie. Precizările SFS

Comercianții de flori și restaurantele din țară au încasat milioane de lei pe 14 februarie. Precizările SFS

image

Pe data de 14 februarie 2023, Serviciul Fiscal de Stat a monitorizat activitatea a 63 de restaurante și cafenele, precum și a 59 de contribuabili comercianți cu flori, din municipiile Chișinău și Bălți. Monitorizarea a avut loc pe toată durata de activitate a subdiviziunii, până la finele programului acesteia, în cadrul căreia au fost verificate selectiv notele de plată în contrapunere cu bonurile fiscale eliberate și preluate explicații de la angajați.

Monitorizarea a avut loc în contextul creșterii cererii de prestare a serviciilor în domeniul respectiv, din cauza sărbătorii Valentine`s Day.

Urmare a monitorizării activităților contribuabililor au fost înregistrate încasări în domeniul HoReCa de circa 5,3 mln lei și în domeniul comerțului cu flori de circa 2,6 mln lei.

”Acțiunea menționată nu a avut scop de sancționare a contribuabililor, ci doar de monitorizare a activității acestora în vederea respectării eliberării bonurilor fiscale la decontările cu numerar”, susține SFS.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă la respectarea legislației fiscale și eliberarea bonurilor fiscale la decontările în numerar și informează despre desfășurarea în continuare a acțiunilor de monitorizare în toate domeniile cu risc sporit de admitere a încălcărilor privind disciplina de casă.

Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img