Acasa Actual
”Eu sunt optimist în privința acestui an”. Parlicov: Tariful la gazele naturale ar putea scădea sub 10 lei până la finalul anului

”Eu sunt optimist în privința acestui an”. Parlicov: Tariful la gazele naturale ar putea scădea sub 10 lei până la finalul anului

image

Până la sfârșitul anului, tariful la gazele naturale ar putea scădea sub 10 lei pentru consumatorii casnici. Declarația a fost făcută de Ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul unei emisuni de la Moldova 1. Potrivit lui, dacă prețurile pe piețele internaționale se vor menține la nevlul actual, acest lucru ne-ar permite o reducere în continuare a tarifelor.


„Treptat, treptat valul acesta de prețuri, panica care a fost pe piețele internaționale treptat, treptat se calmează, intrăm într-o normalitate și eu cred că în acest an vom reveni la un status quo mult mai, cum eram deprinși anterior. Prețuri care sunt sub 10 lei, eu cred că noi încolo ne mișcăm”, a precizat Victor Parlicov.


El a mai menționat că dacă se va ajunge la o înțelegere cu Ucraina, iar capacitatea pe coridorul vertical va crește, pentru ca prin Republica Moldova și Ucraina să treacă mai mult gaz, țara noastră va avea și în continuare o reducere a prețului la transportul gazelor naturale.


”Eu sunt optimist în privința acestui an. Eu cred că în timpul apropiat nu vom discuta despre scumpiri”, a conchis ministrul.

Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img