Acasa Actual
Guvernul a desemnat un nou operator al pieței de energie electrică din Republica Moldova

Guvernul a desemnat un nou operator al pieței de energie electrică din Republica Moldova

image

Operatorul Pieței de Energie M SRL (OPEM), o filială a SA „OPCOM” din România, a fost desemnată în calitate de operator al pieței de energie electrică din Republica Moldova. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, 21 februarie, de Cabinetul de miniștri. 

Potrivit autorităților, desemnarea OPEM va contribui la funcționarea eficientă a pieței de energie electrică și la creșterea încrederii investitorilor. Totodată, operatorul va promova transparența și concurența pe piața de energie, prin aplicarea unor reguli corecte și echitabile, ceea ce va contribui la formarea unor prețuri mai competitive pentru consumatori.

SA „OPCOM” este membru al mai multor asociații, printre care Asociația internațională a burselor de energie (APEx) și Asociația burselor europene de energie (Europex), care joacă un rol important în dezvoltarea standardelor și reglementărilor pentru piețele energetice. De asemenea, membrilor acestor asociații li se oferă o platformă pentru colaborare internațională, cu acces la informații privind tendințele și evoluțiile pe piața energetică la nivel internațional.


Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img