Acasa Actual
MAIA: Fabrica Floarea Soarelui din Bălți a achitat toate datoriile către agricultori

MAIA: Fabrica Floarea Soarelui din Bălți a achitat toate datoriile către agricultori

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță că fabrica Floarea Soarelui din Bălți a achitat toate datoriile către agricultori, conform angajamentelor contractuale. Potrivit MAIA, acest lucru a fost confirmat de reprezentanții companiei la a treia rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea soarelui. Potrivit Ministerului Agriculturii, agenda discuțiilor a continuat despre procedura de acordare a licențelor de import pentru semințele de floarea soarelui în situațiile justificate de absența materiei prime autohtone.


Amintim că, Comisia pentru Situații Excepționale(CSE) a dispus prelungirea perioadei de licențiere a importului de cereale, impunând condiția ca acestea să fie utilizate exclusiv pentru procesare, interzicând reexportul. Vicepremierul Vladimir Bolea a explicat că permisiunile de import se vor oferi în baza cererilor agenților economici, în fiecare lună, până la începutul noii recolte.


”Toate informațiile despre licențele acordate, inclusiv cantitățile importate, vor fi publicate pe site-ul ministerului. Totodată, pentru a asigura că interesele agricultorilor sunt reprezentate, din componența comisiei responsabile de luarea acestor decizii fac parte și membrii asociațiilor de profil”, susține ministerul Agriculturii.

Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img