Acasa Agricultura
Oficiul Național al Viei și Vinului are un nou şef

Oficiul Național al Viei și Vinului are un nou şef

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) are un nou şef, care a fost prezentat colectivului de către Sergiu Gherciu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare. Este vorba de Elizaveta Breahnă, care va deține interimatul funcţiei, până la organizarea concursului pentru selectarea directorului general.


Oficialul i-a urat succes directorului interimar și a subliniat necesitatea continuării reformelor sectoriale. „Pentru comunitatea vitivinicolă ați devenit o personalitate notorie, cu o reputație ireproșabilă în sfera vinificației. Vă doresc să aveți o colaborare productivă cu echipa ONVV și să dezvoltați împreună un trend ascendent al activității instituției. La fel, mizăm pe implicarea fiecărui angajat pentru a dezvolta sectorul vitivinicol într-o manieră coordonată și sustenabilă”, a subliniat Sergiu Gherciu.


La rândul său, Elizaveta Breahnă a menționat că va depune efort pentru a crea premisele necesare dezvoltării sectorului. „Colectivul ONVV este format din specialiști responsabili și conștiincioși, cu atitudine pro-activă. Sper în continuare să avem sprijinul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare pentru a înregistra noi performanțe atât pe plan național, cât și internațional. Ne propunem să creștem volumul vânzărilor, să sporim competitivitatea, astfel încât vinurile autohtone să devină un simbol al calității, în pofida tuturor intemperiilor și crizelor”, a menționat directorul interimar.


Oficiul Național al Viei și Vinului este o instituție publică, organizată printr-un parteneriat public-privat în domeniul implementării de politici în industria vitivinicolă. Instituția a fost concepută după modelul unor instituții similare în domeniul vitivinicol din principalele țări producătoare de vin ale lumii. ONVV a fost constituit prin Hotărâre de Guvern, în septembrie 2013, iar aplicarea nemijlocită a politicilor sectoriale a demarat în aprilie 2014. ONVV activează pe lângă Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare și funcționează ca un parteneriat public-privat, fiind gestionat și finanțat în comun, prin Fondul Viei și Vinului, format paritar din contribuțiile sectorului privat și din bugetul de stat.


Foto: MAIA


Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img