Acasa Actual
Percheziții la Aeroport: CNA a descoperit o schemă infracțională care a facilitat importul și exportul ilegal de bunuri din țară

Percheziții la Aeroport: CNA a descoperit o schemă infracțională care a facilitat importul și exportul ilegal de bunuri din țară

image

Autoritățile de aplicare a legii din Republica Moldova au descoperit o schemă infracțională care a facilitat importul și exportul ilegal de bunuri din țară. Este vorba de angajați ai Serviciului Vamal care luau de la 50 la 1000 de dolari de la pasageri pentru permisiunea de a importa sau exporta bunuri din Moldova fără a plăti taxe vamale.


Centrul Național Anticorupție a efectuat 16 percheziții și a reținut trei angajați ai Serviciului Vamal. Alți patru ofițeri sunt suspectați, dar sunt încă în libertate.


Printre cei reținuți se numără și fiica deputatului PAS Victoria Cazacu. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a cerut lui Cazacu să-și depună mandatul.


Înregistrările discuțiilor pot fi ascultate aici.


”Azi CNA a informat despre percheziții la Aeroport într-un dosar de corupție și luare de mită care vizează fiica unei deputate din Parlament. Chiar dacă această persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii de judecată, asemenea cazuri umbresc și subminează lupta noastră împotriva corupției. Depunerea mandatului de către deputata Victoria Cazacu este necesară în asemenea circumstanțe. (...) Corupția este o amenințare gravă la adresa țării noastre și nu vom tolera asemenea cazuri”, a scris Grosu, pe o rețea de socializare.


Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img