Acasa Actual
SFS a verificat sectorul HoReCa: 77% de contribuabili au majorat cu mai mult de 10% salariul mediu lunar

SFS a verificat sectorul HoReCa: 77% de contribuabili au majorat cu mai mult de 10% salariul mediu lunar

În perioada aprilie-septembrie 2023, Serviciul Fiscal a efectuat verificări la companiile din sectorul HoReCa în cadrul programului de conformare voluntară și monitorizare în scopul creșterii conformării voluntare la declararea și achitarea deplină  în termen a obligațiilor fiscale. Ca urmare, 64 contribuabili din domeniu hotelier și 349 contribuabili din domeniul alimentației publice au plătit în mod voluntar toate impozitele.


Serviciul Fiscal informează că, în rezultatul analizei efectuate, s-a stabilit că:
Actualmente, SFS continuă acțiunile de conformare față de contribuabilii care nu s-au conformat benevol și nu și-au schimbat comportamentul fiscal. La finalizarea programului de conformare menționat, în cazul ignorării de către contribuabili a recomandărilor autorității fiscale privind îmbunătățirea indicatorilor fiscali, Serviciul Fiscal de Stat își rezervă dreptul de aplicare a măsurilor de conformare forțată.


Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare, prin utilizarea echipamentelor de casă și control la decontările bănești în numerar cu populația, declararea conformă a veniturilor și obligațiilor fiscale corespunzătoare.


Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img