Acasa Actual
Tariful la căldură și lumină ar putea fi redus

Tariful la căldură și lumină ar putea fi redus

image

Tariful la căldură și lumină ar putea fi redus. ANRE a publicat proiectele de decizii privind noile tarife pentru energia electrică și energia termică.

Astfel, consumatorii casnici ai Premier Energy vor plăti 2,34 lei pe kWh, cu 5 bani mai puțin decât în prezent. La începutul lunii februarie, compania a cerut, dimpotrivă, creșterea tarifului la 2,77 lei pe kWh.

La rândul său, tariful pentru consumatorii casnici ai FEE Nord va fi de 2,85 lei pe kWh. Acest lucru este cu doar trei bani mai mic decât cel actual de 2,88 lei pe kWh. Compania a depus anterior o cerere la ANRE pentru creșterea tarifului la 3,01 lei pe kWh.

Tarifele sunt programate să fie aprobate pe 19 martie și vor intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. În aceeași zi, regulatorul intenționează să reducă și tarifele la încălzire.

Pentru Termoelectrica, acesta va fi de 2138 lei pe gigacalorie, cu 636 lei, sau cu 23% mai ieftin decât în prezent. Consumatorii CET-Nord vor plăti 2200 lei pe gigacalorie, ceea ce este cu 970 lei mai puțin sau cu 30% mai puțin decât tariful actual.

Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img