Acasa Actual
Vadim Ceban: ”Gaz este acum în regiune și e foarte mult”. Șeful Moldovagaz a spus când va putea fi redus tariful la gaz

Vadim Ceban: ”Gaz este acum în regiune și e foarte mult”. Șeful Moldovagaz a spus când va putea fi redus tariful la gaz

Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat că, astăzi, nu există premize pentru reducerea tarifului la gaze. Potrivit lui, tariful actual reflectă în totalitate prețul de achiziție, iar dacă tendința va fi de descreștere, tariful ar putea scădea abia în 2024.

”După calculele noastre, prețul de la care urmează să înceapă sau pot fi premize de reducere a tarifelor este de 550 de dolari pentru o mie de metru cubi. Astăzi, prețul mediu ponderat pe an aprobat este de 750 de dolari. Când va fi acest preț de 550 de dolari atunci putem vorbi despre premize de reducere. Totul va depinde de prețul de achiziție de la factura pe care o primim de la Energocom. Eu încă nu văd aceste premise. Dar dacă noi nu vedem trebuie să spunem foarte clar că nu este posibil”, a declarat Vadim Ceban, în cadrul emisiunii ”Puncte de reflecție”.

El a precizat că tariful ar putea scădea abia în anul 2024 pentru că pe măsură ce consumăm gaz mai scump se reduce cantitatea și intrăm în zona consumului la prețurile de achiziție anunțate de Energocom în cadrul ultimelor licitații.

”Acum nu cred că vor fi achiziții majore pentru că e foarte instabilă situația și nimeni nu face achiziții. Sunt foarte multe solicitări de vânzare și foarte puține solicitări de cumpărare. Gaz este acum în regiune și e foarte mult”, a spus Vadim Ceban.

Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img