Acasa Actual
Alaiba, la Reuniunea anuală BERD: „Circa 60% din servicii publice pentru antreprenori sunt digitalizate”

Alaiba, la Reuniunea anuală BERD: „Circa 60% din servicii publice pentru antreprenori sunt digitalizate”

Vicepremierul Dumitru Alaiba a participat la cea de-a 33-a Reuniune anuală a Consiliului Guvernatorilor European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) 2024, care a avut loc la Erevan.

În marja evenimentului au fost discutate perspectivele investițiilor în Moldova, iar viceprim-ministrul Alaiba, în calitatea sa de guvernator al Republicii Moldova la BERD a vorbit despre realizările, dar și reformele în derulare pentru îmbunătățirea climatului investițional și atragerea investitorilor străini.

A menționat despre eforturile de creștere economică accelerată, ceea ce înseamnă și investiții, locuri noi de muncă, bani în bugetul statului și capacitate de export.

Dumitru Alaiba a accentuat și succesul în domeniul digitalizării: „Avem deja circa 60% din servicii publice pentru antreprenori digitalizate, tăiem nemilos din birocrație, actualizăm legile învechite și simplificăm cât mai mult interacțiunea antreprenorilor cu statul.

Obiectivul nostru rămâne neschimbat – transformăm Moldova în cea mai atractivă și prietenoasă țară din regiune pentru afaceri. Ne dorim o economie mai puternică pe termen lung. De aceea, facem schimbări importante și inovatoare care ne vor ajuta să creștem accelerat.”

În contextual acestui eveniment, pe parcursul a două zile, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba a avut întâlniri, cu mai mulți oficiali. Cu Matteo Patrone, vicepreședintele pentru sectorul bancar BERD, cu care a discutat despre mai multe subiecte importante pentru parcursul european al Republicii Moldova și a mulțumit pentru susținere. Relația cu UE este una foarte bună și constructivă, cu accent pe progrese pe termen lung.

Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img