Acasa Actual
Alexandr Slusari: Eu regret enorm că Moldova nu a avut Ministerul Energiei și ministrul Parlicov din 2021

Alexandr Slusari: Eu regret enorm că Moldova nu a avut Ministerul Energiei și ministrul Parlicov din 2021

Ieri, 04 aprilie, compania Energocom a organizat o licitație privind achiziționarea gazelor naturale, care urmează să fie furnizate către Moldovagaz în luna aprilie. Anunțul a fost făcut de membrul Consiliului de supraveghere al Energocom, Alexandr Slusari, care a menționat că nouă traideri internaționali au prezentat ofertele, care au fost deschise în prezența tuturor observatorilor.


Prin urmare, Slusari susține că Energocom a procurat un volum de gaz de circa 30 milioane de metri cubi cu preț semnificativ mai mic față de prețul oferit de Gazprom.


El a spus că nu are dreptul să publice prețul exact fără acordul Energocom, dar poate informa că acesta a fost sub 300 de dolari pe mia de metri cubi.


”Gazul va fi procurat de la compania europeană și precis nu este de origine rusească. Energocom nu doar asigură securitatea energetică, ci și are capacitatea furnizării gazului la prețuri competitive în raport cu Gazprom. Lucrurile s-au schimbat spre bine după sezonul rece 2022- 2023. Eu regret enorm că Moldova nu a avut Ministerul Energiei și ministrul Parlicov din 2021. Sunt sigur că multe greșeli nu ar fi fost comise și costul independenței energetice era mult mai mic pentru țara”, a declarat Alexandr Slusari.


Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img