Acasa Actual
Cât costă să deschizi un cabinet stomatologic și cât de scump este să tratezi dinții în Moldova? Interviu cu Artiom Mutavci, director al Clinicii stomatologice Mag Dental

Cât costă să deschizi un cabinet stomatologic și cât de scump este să tratezi dinții în Moldova? Interviu cu Artiom Mutavci, director al Clinicii stomatologice Mag Dental

image

Moldova se numără țara cu unele dintre cele mai mici prețuri pentru tratamentul stomatologic din Europa. În același timp, calitatea serviciilor stomatologice din țara noastră este foarte ridicată. Artiom Mutavci, medic stomatolog și director al clinicii Mag Dental, a povestit acest lucru și multe altele pentru BP la expoziția Moldmedizin & Molddent.

Este scump să-ți faci dantura în Moldova?

Până în prezent, în Europa ocupăm unul dintre ultimele locuri în ceea ce privește politica de prețuri, dar nu și în ceea ce privește calitatea. Turismul dentar este foarte dezvoltat în Moldova, deoarece nivelul serviciilor și priceperea medicilor este foarte înalt.

Cum stabilesc clinicile prețurile pentru serviciile lor?

Fiecare clinică face acest lucru pe măsură ce își evaluează propria muncă.

Este profitabil să fii dentist în Moldova?

Depinde de cum și cu ce materiale lucrează medicul dentist, de nivelul clinicii și al personalului său și de modul în care managerii își oferă serviciile. De asemenea, merită luate în considerare abilitățile manuale ale dentistului. Totul depinde de calitatea serviciului. Dacă aveți un nivel bun la toate aceste articole, veți avea pacienți, iar prețurile pentru servicii vor varia (de la pacient la pacient) și, bineînțeles, salariul va crește.

Cât costă să deschizi un cabinet stomatologic în Moldova?

Totul depinde de locația și de dimensiunea sa (metri pătrați, număr de locuri etc.). Țineți cont de faptul că costul pe metru pătrat al unui spațiu comercial în Moldova începe de la 1,5 mii de euro. Înmulțițiți această sumă cu numărul de m2 și adăugați costul echipamentului. Cred că este posibil să deschizi o clinică cu 100-200 de mii de euro.

Cât costă instalarea unei clinici?

De exemplu, doar un aparat de albire costă între 1.500 și 4.500 de euro, iar prețul depinde de mărimea aparatului.

Faceți albirea dinților?

Da, în special cu lămpi și sisteme de albire. Acum reprezint compania Beyond, care este un sistem american de albire a dinților. Pentru al treisprezecelea an consecutiv, dispozitivele acestei companii au câștigat primul loc la concursul IDS, unde consiliază clinicile cu privire la cel mai bun dispozitiv de cumpărat.

Este scump să albești dinții în Moldova?

Depinde de clinică și, de asemenea, de materialul (gel) pentru albirea dinților. Vă prezentăm la această expoziție un gel care nu este foarte scump, dar eficient. Prețurile pentru un ciclu de albire în Chișinău variază între 3 și 5 mii de lei. Procesul în sine conține 3 cicluri. În clinica noastră, albirea costă 3,5 mii de lei.

Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img