Acasa Actual
Smart City Industry Awards: La București a fost înființată Asociaţia pentru Comunităţi Inteligente din Republica Moldova

Smart City Industry Awards: La București a fost înființată Asociaţia pentru Comunităţi Inteligente din Republica Moldova

image

Asociaţia Română pentru Smart City (ARSC) a premiat cele mai revoluţionare iniţiative din domeniul dezvoltării urbane, sustenabilităţii şi transformării digitale din Romania, în cadrul celei de-a 8-a ediţii a Smart City Industry Awards (SCIA 8). Evenimentul a marcat, de asemenea, colaborări şi parteneriate semnificative, inclusiv înfiinţarea Asociaţiei pentru Comunităţi Inteligente din Republica Moldova.


Evenimentul a reunit oficiali guvernamentali, autorităţi locale, lideri de afaceri şi experţi din diverse sectoare ale Romaniei. Preşedintele ARSC, Eduard Dumitraşcu, a subliniat importanţa schimbului de experienţă şi a promovării cooperării pentru a impulsiona transformarea digitală dincolo de frontiere.

Asociația pentru Comunități Inteligente din Republica Moldova este prima reprezentantă externă a Asociației Române pentru Smart City, fiind una dintre fondatoare alături de Urban Scope. Directorul executiv al Asociației moldovenești este Alexandru Baltag, care în cadrul evenimentului de lansare a menționat următoarele: "Mă bucur să fiu prezent la acest eveniment. Proiectele discutate astăzi reprezintă motorul de dezvoltare pentru localități. Dorim să transferăm experiența și rezultatele ARSC în Republica Moldova".

Menționăm că, Asociația Română pentru Smart City este o organizație neguvernamentală, independentă și apolitică, fiind principala autoritate a Industriei Smart City, implementând peste 1000 de proiecte în localitățile din România. Preluând experiența ARSC, Asociația pentru Comunități Inteligente din Republica Moldova are drept misiune promovarea dezvoltării orașelor inteligente în Moldova, atragerea de finanțare pentru proiectele Smart City, asistarea primăriilor și autorităților publice centrale în implementarea soluțiilor Smart City, promovarea inovației și a tehnologiei în orașele noastre, dezvoltarea de programe de formare și educație, etc.


În total, 60 de proiecte au fost înscrise în competiţia Smart City Industry Awards, cu o valoare totală de aproximativ 2 miliarde de euro, reprezentând 1% din PIB-ul României, un record pentru Smart City Industry Awards.

img