Acasa Actual
Ziua Copiilor ”a fost dată la o parte”? Când autoritățile vor organiza Ziua Internațională a Copilului?

Ziua Copiilor ”a fost dată la o parte”? Când autoritățile vor organiza Ziua Internațională a Copilului?

La 1 iunie, Moldova va găzdui Summit-ul Comunității Politice Europene. Unele drumuri din capitală vor fi închise, iar cetățenilor le vor fi verificate buletinele de identitate. Din această cauză, mulți au început să se îngrijoreze dacă vor fi organizate sau nu evenimentele dedicate Zilei Copilului. BP a contactat Ministerul Educației, Primăria și Pretura pentru a afla ce planuri au autoritățile.

Viorica Pistrui, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației și Cercetării, a declarat că sărbătoarea copiilor va avea loc mai devreme — pe 27 mai, de la ora 11.00 la 14.00, în Parcul Ștefan cel Mare. Evenimentul «Cheița Copilariei» cu spectacole și concursuri va fi organizat de centrul internațional pentru copii și tineret Artico. Pe site-ul centrului încă nu a fost publicat programul sărbătorii. De asemenea, a menționat că nu se știe dacă amânarea activităților pentru copii are legătură cu summitul. Pistrui a adăugat că va anunța dacă vor apărea informații noi.

Serviciul de presă al Primăriei Chișinău a declarat pentru BP că de eveniment s-au ocupat pretorii de sector. Cu toate acestea, serviciul a sugerat, de asemenea, că evenimentul ar putea avea loc în weekend, dar nu a precizat care weekend. Acesta ar putea fi fie 27-28 mai, fie 3-4 iunie.

Elena Iepure, șefa direcției cultură, tineret și sport al Preturii Buiucani, a declarat că se pregătește deja un program pentru acest eveniment, dar nu se știe când va avea loc. Ea a dat datele estimative —  2-3-4 iunie. La întrebarea lui BP «de ce nu 1 iunie?». Iepure a spus că nimeni nu lucrează pe data de 1 iunie, deoarece 1 și 2 iunie sunt oficial zile de odihnă.

BP monitorizează situația și va actualiza informațiile.

Amintim că, cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie la castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, din Republica Moldova. La aceasta vor participa 47 de președinți și prim-miniștri, precum și șefi ai structurilor europene. În vederea pregătirii evenimentului, în capitală au început deja exercițiile tactice ale poliției și forțelor speciale Fulger, care vor dura până la sfârșitul lunii mai. În timpul summitului din 1 iunie, în capitală vor fi luate măsuri de securitate: cerul va fi parțial închis pentru zborurile civile, parcarea mașinilor în anumite locuri va fi interzisă, iar unele drumuri vor fi blocate.

Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img