Acasa Actual
Investițiile în sectorul poștal au crescut semnificativ în 2023: 91% din acestea sunt investiții directe străine

Investițiile în sectorul poștal au crescut semnificativ în 2023: 91% din acestea sunt investiții directe străine

În anul 2023, se atestă o majorare semnificativă a investițiilor efectuate în sectorul poștal, valoarea acestora atingând cifra de 54,86 milioane lei, cu 42,6 milioane lei mai mult, comparativ cu anul precedent. Cea mai mare parte a investițiilor, circa 91%, au alcătuit investițiile directe străine, arată Raportul statistic privind evoluția pieței serviciilor poștale în anul 2023, publicat de către Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI).


”Investițiile directe străine au contribuit la modernizarea și eficientizarea acestui sector, aducând beneficii pe termen lung pentru utilizatori și economia țării noastre”, precizează ANRCETI.


Totodată, potrivit raportului, valoarea totală a veniturilor obținute pe piața serviciilor poștale a crescut, comparativ cu anul 2022, cu 14,7% și a însumat circa 485 mil. lei, iar traficul poștal total s-a majorat cu 2,6% și a însumat 45,4 milioane de trimiteri poștale. În același timp, ANRCETI menționează că traficul poștal intern a constituit 36,4 milioane de trimiteri poștale, cu 1,6% mai puțin față de anul precedent, generând venituri de circa 169,5 mil. lei, în descreștere cu 10,7%, față de anul trecut, în timp ce traficul poștal internațional primit/expediat a alcătuit peste 9 milioane de trimiteri poștale, cu 24% mai mult comparativ cu anul 2022, generând venituri în sumă de 301,8 mil. lei, cu 29,5% mai mult față de anul precedent. Analiza traficului în anul 2023 arată că, cea mai mare pondere în structura traficului poștal intern o au trimiterile de corespondență (scrisori, imprimate, cărți poștale) – 93,1%, generând venituri care reprezintă circa 53,2% din volumul total al veniturilor din serviciile poștale interne. Totodată, în structura traficului poștal internațional trimiterile poștale internaționale primite constituie 83,8%, iar veniturile obținute din vânzarea acestora reprezintă 65,7% din total.


Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img