Acasa Actual
La Chișinău a fost descoperită o fabrică clandestină de țigări. Cât tutun era acolo și ce pedeapsă riscă infractorii?

La Chișinău a fost descoperită o fabrică clandestină de țigări. Cât tutun era acolo și ce pedeapsă riscă infractorii?

O fabrică clandestină de țigări din raza Chișinăului a fost descoperită de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). În timpul perchezițiilor, au fost confiscate 127.000 de țigarete, 8 milioane de pachete și 2 tone de tutun finit. Ca urmare, trei membri ai grupului infracțional au fost reținuți.

Schema a fost documentată de oamenii legii timp de trei luni, după care au urmat perchezițiile, desfășurate într-un imobil specializat în prelucrarea tutunului finit pentru țigări, la domiciliile persoanelor reținute, precum și la alte depozite clandestine unde erau stocate consumabile și materie primă destinate producerii țigărilor. Potrivit oamenilor legii, marfa era destinată contrabandei spre Ucraina.

Imaginile publicate de SIS arată că această fabrică clandestină contrafăcea în principal țigări ”Lira”, care se vând în Chișinău și în alte orașe din Moldova. Din cauza acestei afaceri, bugetul de stat suportă pierderi uriașe.

În imobile au fost depistate trei linii de producere a țigărilor care asigurau întregul proces (fărâmițarea, fermentarea tutunului, producerea și ambalarea țigărilor).

În ceea ce privește deținuții, cei trei bărbați au vârste de 34, 49 și 58 de ani. Aceștia-și aveau atribuite diferite sarcini: responsabilul de gestionarea procesului de producere, unul din organizatorii schemei ilicite și inginerul care asigura funcționarea utilajelor. După reținerea acestora, procurorii PCCOCS au obținut la judecătorul de instrucție aplicarea arestului preventiv, pentru 30 de zile, în privința a doi din aceștia, urmând ca instanța să examineze și al treilea demers.

Investigațiile continuă, inclusiv în privința altor membri care ar fi implicați în activitatea ilicită, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img