Acasa Actual
Noul Ministru al Finanțelor a depus jurământul de învestire. Sandu: Am toată siguranța și încrederea că o să vă descurcați

Noul Ministru al Finanțelor a depus jurământul de învestire. Sandu: Am toată siguranța și încrederea că o să vă descurcați

Noul Ministru al Finanțelor, Petru Rotaru, a depus astăzi, 28 septembrie, jurământul de învestire în prezența Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. ”Am toată siguranța și încrederea că o să vă descurcați”, a declarat șefa statului. 

”Așteptările societății și mediului de afaceri sunt foarte clare. Vrem mai puțină birocrație, transparență și eficiență. Antreprenorii au nevoie de susținere, este foarte important ca și angajații publici care interacționează cu mediul de afaceri să demonstreze corectitudine în relațiile cu oamenii de afaceri. Veți conduce instituția care veghează la buna și chibzuita utilizare a banilor publici. Este o misiune foarte responsabilă. În țara noastră e nevoie să cheltuim banii judicios, să reușim să facem față necesităților curente, dar și să reușim să facem investiții pentru dezvoltarea țării în viitor pentru ca generațiile care vin să poată să trăiască mai bine decât noi”, a menționat Președintele.

Menționăm că, începând cu data de 30 martie, Petru Rotaru deține funcția de director al Serviciului Fiscal de Stat (SFS). El a venit în funcția de Ministru al Finanțelor, după ce Veronica Sirețeanu și-a anunțat demisia în cadrul ședinței de Guvern din 26 septembrie.

Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img