Acasa Actual
O companie germană va construi o nouă fabrică în ZEL Bălți. Cât va costa proiectul?

O companie germană va construi o nouă fabrică în ZEL Bălți. Cât va costa proiectul?

La 28 septembrie, Zona Economică Liberă Bălți a semnat un acord de cooperare cu compania germană Medal Holding GmbH. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul unei conferințe de afaceri care a avut loc la Berlin. Astfel, partea germană va proiecta și va construi o uzină pentru producția de folie de sticlă într-unul dintre subdistrictele zonei economice libere. Această investiție este estimată la 160 de milioane de dolari, dar va permite producerea a cel puțin 600 de tone de produse finite pe zi.

În același timp, conducerea ZEL Bălți va asigura disponibilitatea tuturor condițiilor tehnice și a comunicațiilor inginerești necesare pentru implementarea cu succes a proiectului.

Scopul acestui parteneriat este de a consolida relațiile comerciale și economice dintre Germania și Moldova și de a utiliza potențialul de dezvoltare a ZEL. Acest proiect de investiții va da un nou impuls dezvoltării industriei și va crește oportunitățile de export ale țării. În plus, va contribui la rezolvarea unor probleme socio-economice, de exemplu, va crea 450 de noi locuri de muncă în prima fază.

Menționăm că Medal Glass (un rezident al Moldovei) și Medal Holding GmbH (Medal Group) au o experiență vastă în proiectarea, construcția și gestionarea fabricilor mari pentru producția de produse din sticlă. Grupul este, de asemenea, implicat în domeniul hotelier. Printre proiectele majore se numără lansarea și gestionarea a zeci de hoteluri Sheraton, Hilton, Marriott, Intercontinental, B&B, NH și alte hoteluri. Pe parcursul a trei ani, Medal Holding GmbH a atras investiții din partea altor 8 companii implicate în afaceri conexe. Astfel, volumul total al investițiilor a depășit 100 de milioane de dolari, iar numărul total de locuri de muncă create s-a ridicat la 3.000.

Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img