Acasa Actual
Producția industrială s-a redus cu 7,1% în 7 luni. S-a înregistrat creștere la producția și furnizarea de energie electrică

Producția industrială s-a redus cu 7,1% în 7 luni. S-a înregistrat creștere la producția și furnizarea de energie electrică

În ianuarie-iulie 2023 comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent producția industrială (serie brută) s-a redus cu 7,1%. Micșorarea producției a fost generată de descreșterea producției în industria extractivă (-10,3%) și în industria prelucrătoare (-9,1%). Totodată, s-a înregistrat creștere la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+2,2%).

Informația a fost prezentată astăzi, 20 octombrie, de Biroul Național de Statistică.

Totodată, potrivit BNS, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în ianuarie-iulie 2023 comparativ cu ianuarie-iulie 2022 s-a micșorat cu 6,3%, ca rezultat al descreșterii producției în industria extractivă (-8,6%), în industria prelucrătoare (-8,9%).

De asemenea, s-a înregistrat creștere la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+3,5%).

Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img