Acasa Actual
Un nou serviciu de închirieri auto. Compania ucraineană Getmancar vine în Moldova

Un nou serviciu de închirieri auto. Compania ucraineană Getmancar vine în Moldova

image

Un alt serviciu de carsharing - Getmancar - va funcționa în Moldova în decurs de o lună. Acesta este un serviciu ucrainean care a decis să lanseze o franciză în Moldova. Dezvoltarea serviciului va fi gestionată de franciza moldovenească - compania Green Drive. Mașinile vor putea fi închiriate în Chișinău și pot fi conduse în întreaga țară, cu excepția Transnistriei.


Potrivit serviciului de de presă al companiei, la lansare, flota va fi formată din 20 de mașini electrice de mărcile Renault Zoe, Honda MNV, Volkswagen ID.3 și BYD Dolphin.


De asemenea, compania are în vedere adăugarea câtorva mașini cu motoare diesel sau pe benzină.


În timpul lansării pilot, utilizatorii vor avea acces la un tarif pe zi, iar puțin mai târziu vor fi disponibile și tarifele pe oră și pe minut.


CEO-ul Getmancar, Taras Getmanskiy, consideră că piața moldovenească este promițătoare și se așteaptă ca cel puțin 10 mii de utilizatori să dorească să folosească serviciile de carsharing Getmancar în Moldova în primul an de funcționare.


Pe site-ul serviciului de carsharing puteți deja vedea prețurile pentru servicii: un minut de călătorie - 2,5 lei, o oră - 150 de lei, o zi - 850 de lei, supratariful - 3 lei/km.


Cerințele pentru utilizatorii noului serviciu sunt destul de democratice: să aibă peste 18 ani, să dețină permis de conducere, și este disponibil și pentru cetățenii străini.


Singurul concurent, compania moldovenească Amigo, are condiții mai stricte: vârsta de 21 de ani, 2 ani de experiență, doar cetățeni ai Republicii Moldova.


Costul pe minut pentru o mașină de același nivel este mai mare - 3,5 lei (Renault Zoe este mai ieftin - 2,5 lei/km), o oră costă la fel, 150 lei (Renault Zoe - 100 lei), iar o zi - 800 lei (600 lei pentru Renault Zoe). Supratariful este de 1 leu/km.

Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img