Acasa Actual
Universitățile și colegiile din Moldova ar putea primi până la 10 milioane de euro pentru modernizare

Universitățile și colegiile din Moldova ar putea primi până la 10 milioane de euro pentru modernizare

Universitățile și colegiile din Republica Moldova pot primi finanțare în cadrul proiectului «Învățământul superior în Moldova». Bugetul total al acestuia este de aproximativ 10 milioane de euro, din care o universitate poate primi maximum 3,5 milioane de euro, iar un colegiu 900.000 de euro. Acest lucru a fost dezvăluit de ministrul educației, Anatolie Topală, în cadrul unei conferințe de presă la 16 mai.

Printre sectoarele eligibile pentru finanțare se numără: științele educaționale, medicina, ingineria, IT, științele chimice, biologice și fizice, matematica și statistica, științele mediului, științele agricole și medicina veterinară.

Instituțiile de învățământ pot aplica până la 30 iunie 2023, iar câștigătorii vor fi anunțați până la 1 septembrie anul acesta. Termenul limită pentru realizarea proiectelor este 2025..

În cazul în care cererea va fi aprobată, universitățile și colegiile vor putea investi bani pentru a dota laboratoarele și centrele de cercetare, precum și pentru a-și moderniza cursurile.

Proiectul este finanțat de Banca Mondială, care alocă fonduri pe baza unor cereri din partea universităților și colegiilor din Moldova.

Citiți, de asemenea
Vei fi interesat de
img